Puffin

Puffin , nimetatud ka villi või ole papagoi , mis tahes kolmest liigid sukelduvate lindude hulka, kes kuuluvad auk-perekonda Alcidae (ordulised (Charadriiformes)). Neid eristavad suured erksavärvilised kolmnurksed nokad. Puffinid pesitsevad mere- ja saarekaljudel suurtes kolooniates, munedes tavaliselt ainult ühe muna, ühe või kahe meetri (kolme kuni kuue jala) sügavusele kaevatud urgu. Umbes kuue nädala jooksul koorunud noorlind nuumab kalu, mille on tarninud mõlemad vanemad. Umbes kuue nädala pikkuse söötmise järel jätavad vanemad linnud oma pojad, kes ootavad siis üksi, kuni nad muutuvad õhukeseks ja lendlennud on kasvanud, ning lendab siis ise merre. Puffinid söövad mitmesuguseid mereorganisme. Nad on võimelised püüdma järjest kuni 10 väikest kala ja kandma neid risti arves pesasse.

mis tüüpi keemiline reaktsioon on fotosüntees
Harilik puffin (Fratercula arctica)

Harilik puffin ( Fratercula arctica ) Ben Goldstein / juurressursid



Jälgige Atlandi ookeani puffins, kes täidavad nende kosimisrituaali

Jälgige Atlandi ookeanide lunastamisrituaali. Tutvuge hariliku ehk Atlandi lunarakkide kohtlemisrituaalidega. Contunico ZDF Enterprises GmbH, Mainz Vaadake kõiki selle artikli videoid



kuidas algas 1. maailmasõda

Harilik ehk Atlandi ookean ( Fratercula arctica ) esineb Atlandi ookeani rannikul Arktika lõunaosast Bretagne'i ja Maine'ini. See on umbes 30 cm (12 tolli) pikk, ülalt must, alt valge, halli sulestiku, punakasoranži jalgade, sinakashalli, kollase ja punase arve ning noka ümber silmalaugude sarvestunud nahaplaatidega . Sarvedega puffin ( F. corniculata ) on Atlandi ookeani liikide Vaikse ookeani sugulane. Vaikse ookeani lõunaosa levinumast osast on tutt-puffin ( Lunda cirrhata ), mis on must, punaste jalgade ja arve, valge näo ning silmade tagant tahapoole kaarduvate õlgvärvidega sulgedega.